Amenajarea unei mansarde

Amenajarea unei mansarde poate fi o adevarata provocare dar si o placere, deoarece acest spatiu intim poate fi organizat in moduri foarte diferite, in functie de buget, preferinte dar si de posibilitatile tehnice.

Indiferent de destinatia camerei, mansarda va fi mereu un loc de relaxare. Chiar daca aceasta este deja locuibila sau nu, daca este vorba despre o mansarda la casa de la curte sau la bloc, avand dimensiuni mici sau mari, acest spatiu poate sa fie utilizat in diverse feluri, depinzand doar de ceea ce tu iti doresti.

DIMENSIUNILE MANSARDEI

  1. Amenajarea unei mansarde mici sau inguste

In acest caz este indicat sa optam pentru piese de mobilier care sa nu ocupe foarte mult spatiu. In functie de arhitectura si de perimetrul pe care il are, vei putea lua o decizie finala asupra rolului pe care il va avea. Incearca sa nu integrezi in design elemente care nu au un rol practic, pentru a nu incarca foarte mult imaginea de ansamblu.

Fiind vorba de mansarde inguste, alegeti un mobilier facut la comanda, cu linii drepte si finisaj lucios, deoarece acesta reflecta alumina si creeaza un efect visual de amplificare a spatiului.

O mansarda mica face loc unei incaperi intime, alaturi de spatii de depozitare perfect integrate. Lemnul, de exemplu, da un aer clasic incaperii, insa foarte elegant.

  1. Decorarea mansardei spatioase

In cazul unei suprafete utilizabile mai mare, poate fi destul de usor sa gasesti idei de amenajare. Spatiul poate fi utilizat in diverse scopuri, compartimenteaza-l astfel incat sa indeplineasca mai multe roluri, optand chiar si pentru mobila incorporabila sau pliabila.

Puteti opta si pentru un loc de joaca, daca incaperea este generoasa, o masa de ping-pong sau billiard. Peretii inclinati ii puteti folosi pentru rafturi de carti sau fotografii.

AMENAJAREA MANSARDEI IN FUNCTIE DE TIPUL IMOBILULUI

  1. Mansardele de bloc

Prima actiune pentru o mansarda la bloc ar trebui sa fie verificarea acoperisului si daca este necesar, izolarea sa. In rest, principiile de amenajare sunt aceleasi.

Poti transforma mansarda intr-o mica terasa, unde poti citi sau te poti bucura de un birou cu priveliste chiar deasupra apartamentului. Alege piesele de mobilier astfel incat sa fie minimaliste, dar si confortabile. Daca nu ai la dispozitie foarte multi bani, poti opta pentru un birou cu multe spatii de depozitare. Alege totusi materiale de calitate, pentru ca, in caz contrar, va fi nevoie de o noua investitie in mobilier in scurt timp.

  1. Mansardele la casa

Printre beneficiile unei mansarde la casa se afla si posibilitatea de a muta unele functiuni de la nivelele inferioare la mansarda. Un avantaj pe care il ofera podul unei case sunt grinzile si alte elemente pe care nu le gasim de obicei la alte tipuri de spatii. Acestea permit abordarea unor stiluri mai putin utilizate in prezent, precum stilul rustic sau traditional.

Daca iti doresti un design putin diferit, poti alege sa adaugi o terasa mansardei. Pentru acest lucru, poti renunta la o parte din acoperis sau poti adauga o anexa exterioara. Daca alegi varianta terasei cu renuntare la acoperis, este necesar sa izolezi podeaua case cu materiale de cea mai buna calitate, astfel incat sa previi infiltratiile de apa la etajul inferior. Insa, daca alegi a doua varianta si vrei sa adaugi o anexa exterioara lipita de constructia deja existenta va trebui sa apelezi la ajutorul unui arhitect pentru proiect.

IDEI DE CAMERE CU DESTINATII SPECIALE LA MANSARDA

  1. Amenajarea unui cinematograf la mansarda

O idee mai diferita de amenajare a mansardei poate fi construirea unui cinematograf chiar in propria locuinta. Aici putem amplasa un TV cu diagonala mare, amplasat pe perete iar vizavi de acesta un spatiu ocupat de o canapea confortabila. Fereastra nu este obligatoriu sa fie mare, deoarece fiind un cinematograf nu are nevoie de lumina naturala.

Culorile din aceasta camera de recomanda vopsirea peretilor in culori calde, iar aceleasi culori pot fi folosite si pentru covorul de pe podea.

  1. Biroul la mansarda

Aceasta este o idee potrivita pentru firmele private, mai ales daca se lucreaza de acasa. Este constatat ca eficienta si productivitatea sunt imbunatatite daca activitatea se desfasoara in camera de tip birou, destinate special lucrului.

Pentru amenajarea acestui birou este nevoie de multa lumina naturala. Spatiu trebuie sa permita si amplasarea unui mobilier pentru depozitarea documentelor. Peretii trebuie sa fie vopsiti in culori deschise, pe pardoseala este bine sa se aseze o carpeta sau un covor si de preferat o pardoseala din parchet, gresie sau piatra naturala.

  1. Sala de sport la mansarda

O alta idee putin diferita, este amenajarea unui spatiu pentru mentinerea sanatatii. Aceasta idee este potrivita pentru orice tip de mansarda, dar cu suficient spatiu pentru amplasarea diverselor aparate de fitness de care este nevoie.

Este necesara lumina naturala, oglinzi amplasate pe pereti iar un televizor este oricand binevenit in incapere.

Atfel, putem observa cate idei si modalitati de amenajare si design putem gasi pentru orice fel de mansarda, fie mica sau mare, la curte sau la bloc. Amenajarea este depre imaginatie, dar si despre respectarea unor reguli.

Scris de: dc-admin

Vrei o ofertă de preț?

Completează formularul și te vom contacta noi în timp util.